Top

Informatie over Doorstart en Groei

Home / Bedrijfsadvies / Informatie over Doorstart en groei

De volgende groeifase van je bedrijf

Wij helpen dagelijks ondernemers en bedrijven die last hebben van “groeistuipen” in het overgaan naar de verschillende fases tijdens de Business Life Cycles. De oamkb bedrijfsadviseurs helpen zowel met de administratie als met bedrijfsadvies om Doorstart en Groei te realiseren. In welke groeifase zit jouw onderneming? Elke stap naar een nieuwe fase begint met het beschrijven van de missie, je visie en de bedrijfsstrategie. Dat gaat zowel over de oprichting, je droom als realisatie van je bedrijfsdoelen.

Bedrijfsdoelen bepalen

Samen met je oamkb bedrijfsadviseur bespreek je : waar staat het bedrijf en waar ga je naar toe (Gap analyse van Ist naar Soll). Welke onderdelen in je bedrijf zijn essentieel voor succes op de lange termijn? (Kritieke Succes Factoren -KSF).
Welke onderdelen in je bedrijf zijn goede meetinstrumenten om beslissingen te ondersteunen? (Kritieke Prestatie Indicatoren -KPI´s ). Voorbeelden van KPI´s zijn bezettingsgraad, capaciteit, klanttevredenheid, kostprijs, levensduur, levertijd, marktaandeel, naamsbekendheid, omzet, opleidingsgraad, verloop, verzuim, voorraad, winst.

Meetplan

Als we samen de KPI´s hebben vastgesteld kunnen we ook een meetplan opstellen, d.w.z. dat we een plan opstellen waar je met je bedrijf naartoe wilt, wanneer we welke meetpunten neerzetten, m.a.w. welke piketpaaltjes zetten we uit? Welke doelen wil je bereiken en welke tussenstations gaan we daarvoor eerst bereiken?

Informatieplan

Goede automatisering is een voorwaarde voor groei. Wat is de stand van de ICT in je bedrijf en waar wil je naartoe? We stellen samen een Informatieplan op.

Projectplan

Van de uitkomsten van bovenstaande plannen maken de oamkb bedrijfsadviseurs een projectplan. Hierin staan de stappen die genomen worden om de bedrijfsdoelen en de groei te bereiken. We houden het niet alleen bij een rapport, we kunnen ook tijdelijk het management meevoeren want de uitvoering is nog belangrijker dan een goed plan.
Oamkb bedrijfsadviseurs beschikken over brede ervaring en specialistische kennis. We kunnen je daarom ook helpen met:

 • finance management
 • operations management
 • services management
 • supply chain management
 • cultuur management en conflict hantering

Een doorstart maken

Als het noodzakelijk is om een doorstart te maken is het niet alleen van belang om een groeiplan te maken maar ook naar de oorzaken te kijken die hebben veroorzaakt dat er een doorstart nodig is. In het groeiplan worden daarom alle oorzaken geëlimineerd zodat deze niet meer kunnen voorkomen. Een oamkb bedrijfsadviseur geeft een frisse blik van buiten op je bedrijf en dit voorkomt een herhaling van verliezen. Door het groeiplan verandert je bedrijf van een verliesgevend naar winstgevend bedrijf. Op basis van een bedrijfsbezoek beschrijven we samen het specifieke probleem met behulp van de Balanced Business Scorecard (BBSC) die je samen met je oamkb bedrijfsadviseur doorneemt. Ook krijg je een analyse waar de winst te behalen valt.

Wat kun je als resultaten verwachten van het groeiplan?

 • een betere samenwerking binnen je bedrijf
 • nog betere ondernemers skills
 • verbetering in relatie ondernemer-managers-medewerkers
 • meer bedrijfsefficiency
 • meer kwaliteit
 • een hogere verkoopwaarde van je bedrijf
 • meer winst met minder kosten
 • toekomstbestendig naar de volgende groeifase!

De oamkb bedrijfsadviseurs hebben brede ervaring in het bedrijfsleven en verdienen zichzelf ruimschoots terug doordat je bedrijf gaat groeien en meer winst gaat maken.

Waardebepaling van je bedrijf

Naast een planning van je groeiscenario, gebruik je de bedrijfswaarde bij:

 • verkoop of overdracht van een familiebedrijf
 • financieringsaanvraag
 • conflict tussen aandeelhouders
 • medewerkersparticipatie
 • verzekering, pensioenplanning
 • reorganisatiewaarde bij sanering van schulden

Onze bedrijfsadviseurs

mkdf-team-image
Danny Haan
Bedrijfsadviseur

Oamkb ondernemer aan het woord

YouTube video

Onze diensten

24/7 inzicht in je administratie tegen een vaste maandprijs inclusief persoonlijk contact en alle belastingaangiften.

Naar Online administratie

Alle belastingvoordelen voor ondernemers, je benut alle mogelijkheden binnen de fiscale wetgeving met onze belastingadviseurs.

Naar Belastingadvies

Zekerheid bij je jaarrekening afgegeven door een accountant. Alle accountantsverklaringen: subsidieverklaring, due diligence, prognose verklaring enz.

Naar Accountancy

Specialisten in jouw branche (horeca, zorg, automotive, retail enz) en voor financieringsaanvragen, HR, reorganisatie, fusie en overname.

Naar Bedrijfsadvies

In 7 stappen naar een beter bedrijf: ervaren bedrijfscoaches zorgen met jou voor meer winst, meer groei in je bedrijf en meer rust voor jou.

Naar Bedrijfscoaching

Kosteloos adviesgesprek aanvragen

Bij oamkb staan we elke dag voor je klaar. Ook jou helpen we graag verder met je MKB administratie èn je onderneming, dus stel gerust je vraag aan ons!

Bennekomseweg 43
6717 LL Ede

T. 085 – 30 30 794
E. info@oamkb.nl