Top

Informatie over HR

Home / BedrijfsadviesInformatie over HR

Wat doen we voor je?

Bij oamkb profiteer je van álle voordelen van bedrijfsadvies bij HR:

Werving & selectie

Wil je ook een zelfstandig, zelfsturend team in je bedrijf? Een team dat meehelpt om je bedrijf te doen groeien? Als je zelf nog niet zo een team hebt en je zelf nog als werknemer in je bedrijf functioneert, dan is het goed om een HR adviseur in te schakelen. Met een zelfstandig en zelfsturend team maak je tijd vrij om aan je bedrijf te werken i.p.v. in je bedrijf. Een HR adviseur hoeft niet duur te zijn. Je verdient bij de werving van personeel en de opbouw van een goed team, het dubbel en dwars terug door een florerend bedrijf zonder zorgen te kweken.

Personeelshandboek

In een personeelshandboek staan de ziekmeldings-, verlofaanvraag- en declaratie procedures beschreven. Zo weet je personeel precies hoe e.e.a. geregeld is binnen jouw bedrijf. Je hoeft een nieuwe medewerker wat dat betreft niet in te werken want alles staat beschreven. Als je personeel weet waar ze zich aan moeten houden, scheelt het je tijd als ondernemer.

Functionerings- of verzuimgesprekken

Als ondernemer start je vaak vanuit een vak of iets dat je goed kunt. Daar hoort niet altijd HR bij en kennis van personeelszaken. Het is dan goed om een HR adviseur te kunnen inschakelen voor bijvoorbeeld functionerings- of verzuimgesprekken. Als je dat een aantal keer samen hebt gedaan, kun je het daarna waarschijnlijk zelf. Of je laat het liever aan de HR adviseur over. Dat kan via een vast maandabonnement of op projectbasis.

Ziekteverzuimprocedure

Bij een langdurig ziekteverzuim moet je als werkgever aan veel wettelijke eisen voldoen. De procedure moet goed verlopen anders ben je niet goed verzekerd of duurt een arbeidsovereenkomst langer dan gewenst. Met een goede ziekteverzuimprocedure heb je dat probleem getackeld. Wanneer iets rond de ziekteverzuimprocedure niet goed is geregeld kan dat een kostbare zaak zijn. Een oamkb HR adviseur helpt je hiermee en zorgt ervoor dat je altijd aan de wettelijke eisen blijft voldoen.

Risico Inventarisatie & Evaluatie

De risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is al sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers. Het plan van aanpak is een verplicht onderdeel van de RI&E. Dat staat in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). Bij een langdurige ziekteverzuim is het van belang dat je dit hebt opgesteld. Als je hieraan niet voldoet loop je het risico om niet verzekerd te zijn. Dat is veel kostbaarder dan een RI&E laten opstellen. Bedrijven met ten hoogste 40 uur arbeid per week (alle werknemers bij elkaar opgeteld) mogen een kortere versie van de (RI&E) opstellen. Je oamkb HR adviseur kan je over de RI&E informeren en waar je aan moet voldoen qua gezondheidseisen voor je personeel. Zo heb je dit risico uitgesloten.

HR advies bij arbeidsovereenkomsten

Een arbeidsovereenkomst werkt jaren door en kan grote gevolgen hebben. Met een HR adviseur weet je zeker dat er achteraf geen misverstanden ontstaan. In een overeenkomst lijkt alles aan het begin duidelijk afgesproken en komt het contract boven water als er een meningsverschil is. Door de arbeidsovereenkomst door een HR adviseur te laten opstellen of nakijken, ben je verzekerd van een goed doortimmerde arbeidsovereenkomst. Je HR adviseur gaat na of de arbeidsovereenkomst voldoet aan de toepasselijke CAO of eigen Arbeidsvoorwaarden en de laatste wettelijke eisen.

Individueel Keuze Budget (IKB)

Een medewerker kan hierbij kiezen hoe hij dit budget besteedt: in bruto salaris, vrije dagen of aan pensioen bijvoorbeeld. Je oamkb HR adviseur kan je informeren over wat voor jou als werkgever het voordeligst is en wat acceptabel is voor je personeel in de onderlinge verhoudingen.

Een HR adviseur o.b.v. een vast maandabonnement

Een HR adviseur heb je als MKB bedrijf meestal alleen nodig voor enkele vragen, Met een vast maandabonnement ben je verzekerd van goed advies en een goede sparringpartner over je personeel. Hierin zitten bijvoorbeeld het beantwoorden van alle dagelijks voorkomende vragen over personeel. Een maandabonnement op de HR adviseur heb je al vanaf 95,-.

Bemiddeling in arbeidsconflicten

Een arbeidsconflict is meestal een kostbare zaak voor de werkgever. Met een HR adviseur altijd bereikbaar kun je arbeidsconflicten voorkomen. De HR adviseur staat je bij met raad en daad. Wanneer je de HR adviseur later inschakelt en het arbeidsconflict een feit is, kan deze bemiddelen om het conflict tot een goed einde te brengen.

Corona Financiering

In deze moeilijke tijden hebben steeds meer bedrijven hard extra financiering nodig. Hier helpen we ondernemers graag bij om dit zelf te kunnen oppakken en daarom bieden wij slimme hulpmiddelen welke je kosteloos te downloaden zijn.

Bekijk campagne

Onze diensten

24/7 inzicht in je administratie tegen een vaste maandprijs inclusief persoonlijk contact en alle belastingaangiften.

Naar Online administratie

Alle belastingvoordelen voor ondernemers, je benut alle mogelijkheden binnen de fiscale wetgeving met onze belastingadviseurs.

Naar Belastingadvies

Zekerheid bij je jaarrekening afgegeven door een accountant. Alle accountantsverklaringen: subsidieverklaring, due diligence, prognose verklaring enz.

Naar Accountancy

Specialisten in jouw branche (horeca, zorg, automotive, retail enz) en voor financieringsaanvragen, HR, reorganisatie, fusie en overname.

Naar Bedrijfsadvies

In 7 stappen naar een beter bedrijf: ervaren bedrijfscoaches zorgen met jou voor meer winst, meer groei in je bedrijf en meer rust voor jou.

Naar Bedrijfscoaching

Neem contact op

Bij oamkb staan we elke dag voor je klaar. Ook jou helpen we graag verder, dus stel gerust je vraag aan ons!

Bennekomseweg 43
6717 LL Ede

T. 085 – 30 30 794
E. info@oamkb.nl