Top

Informatie over
Salarisadministratie

Home / Bedrijfsadvies / Informatie over Salarisadministratie

Proforma salarisstroken

Als werkgever kun je zelf in de salarisadministratie een proforma loonstrook maken zodat je precies weet wat een medewerker gaat kosten. Je oamkb salarisadministrateur kan dat natuurlijk ook voor je doen, dan weet je zeker dat de berekening klopt.

De beste salarisadministratie software

Oamkb salarisadministratie en oamkb Comfort hebben alle software voor salarisadministratie uitvoerig getest. Met de goede software wordt alles wat de salarisadministratie betreft uit je handen genomen. Je installeert de app en hebt over inzicht in.

Verlofregistratie

Jouw werknemer kan in ons systeem voor de salarisadministratie met zijn eigen inlog verlof aanvragen. Je kunt als werkgever in de salarisadministratie hier wel of geen goedkeuring aan geven. Zo heb je altijd een goed overzicht van de opgenomen vakantiedagen.

Loonbeslagen en aflossing persoonlijke lening

Heeft je werknemer een loonbeslag gekregen of moet hij een persoonlijke lening aan de werkgever aflossen? Geef het dan door aan jouw oamkb salarisadministrateur en er wordt nooit teveel betaald en je hebt er als werkgever geen omkijken naar!

Vakantiegeld en -dagen

Jouw werknemer heeft met zijn inlog altijd inzicht in zijn loonstroken, het opgebouwde vakantiegeld en het tegoed aan vakantiedagen in de salarisadministratie. Dat scheelt je tijd. Jij hebt direct overzicht in de vakantiedagen van al je medewerkers.

Ziekmeldingen en ziekteregistratie

In de salarisadministratie kun je als werkgever (laten) registreren welke ziekmeldingen er zijn, je kunt dan aan het einde van het jaar het percentage ziekmeldingen in de salarisadministratie zien. Nog beter is om een maandabonnement te nemen bij de HR adviseur zodat je direct begeleiding krijgt van de HR adviseur hoe om te gaan met een zieke werknemer.

Melding aflopende contracten

Vanuit salarisadministratie ontvang je automatisch een melding van de aflopende contracten zodat je een signaal krijgt voor eventuele verlenging of beëindiging. Wanneer je dit vergeet, gaat er namelijk automatisch een overeenkomst in voor onbepaalde tijd, zonder dat de voorwaarden daarvoor duidelijk zijn vastgelegd. Het is meteen een moment om te kijken of de arbeidsovereenkomst nog aan de huidige wettelijke voorwaarden voldoet zodat je nabetalingen voorkomt.

CAO regelingen

Branche specifieke CAO regelingen zoals overtijd, vakantieregelingen en pensioenen moeten doorgevoerd worden in de salarisadministratie. De salarisadministratie houdt voor je in de gaten of de arbeidsovereenkomsten en salariswijzigingen voldoen aan de CAO, zodat je achteraf geen salaris claims moet uitbetalen.

Waar moet je allemaal aan denken als je personeel hebt?

 • vakantiegeld:opbouw en uitbetaling per jaar
 • pensioeninhoudingen
 • loonaangifte en digitale indiening bij de belastingdienst
 • CAO-aanpassingen
 • eindejaarsuitkeringen
 • werkkostenregeling (WKR)
 • wettelijk minimumloon
 • maandelijkse loonstroken
 • betaalbatch netto salarissen
 • loonjournaalposten voor in de administratie
 • ziekmeldingen en ziekteregistratie
 • verlofregistratie
 • loonheffingennummer

Door de salarisadministratie wordt bovenstaande digitaal ter beschikking gesteld zodat je altijd inzicht hebt en je personeel zelf ook inzicht heeft in hun eigen salarisadministratie, verlof en ziekteregistratie en opgebouwd vakantiegeld.
Daarbij krijg je telefonische ondersteuning en beantwoording van e-mail op het gebied van salarisadministratie. Afhankelijk van het aantal werknemers heb je al een abonnement per werknemer vanaf 10,- per maand. Je hebt dan geen zorgen over de salarisadministratie en tevreden werknemers.

Overstapweken 2023 campagne

STAP NU OVER EN ONTVANG GRATIS INRICHTING
(T.W.V. € 249,-) 

Laat oamkb je zakelijke wereld veranderen! Geniet van een moderne online administratie die 24/7 up-to-date is en toegankelijk via een handige app. Het oamkb-team in jouw regio zorgt voor een naadloze migratie van je huidige administratie. Scan eenvoudig bonnetjes, stuur facturen per e-mail en laat de rest aan ons over. Blijf op tijd met betalingen en aangiften dankzij ons professionele team. En dat is niet alles; je krijgt direct toegang tot een ervaren bedrijfsadviseur die al je vragen beantwoordt. Aarzel niet langer en plan nu een afspraak bij het oamkb-administratiekantoor in jouw regio om je bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen!

Plan direct een afspraak bij het administratiekantoor in jouw regio

Onze bedrijfsadviseurs

Roy Argyrakis - oamkb Sittard

Roy Argyrakis

Bedrijfsadviseur
Johan Rinzema - oamkb Werkgeversservice

Johan Rinzema

Salarisadministrateur / HR-adviseur
Erik Scholten - oamkb Comfort

Erik Scholten

Salarisadministrateur

Oamkb-er aan het woord

Onze diensten

24/7 inzicht in je administratie tegen een vaste maandprijs inclusief persoonlijk contact en alle belastingaangiften.

Naar Online administratie

Alle belastingvoordelen voor ondernemers, je benut alle mogelijkheden binnen de fiscale wetgeving met onze belastingadviseurs.

Naar Belastingadvies

Zekerheid bij je jaarrekening afgegeven door een accountant. Alle accountantsverklaringen: subsidieverklaring, due diligence, prognose verklaring enz.

Naar Accountancy

Specialisten in jouw branche (horeca, zorg, automotive, retail enz) en voor financieringsaanvragen, HR, reorganisatie, fusie en overname.

Naar Bedrijfsadvies

In 7 stappen naar een beter bedrijf: ervaren bedrijfscoaches zorgen met jou voor meer winst, meer groei in je bedrijf en meer rust voor jou.

Naar Bedrijfscoaching

Kosteloos adviesgesprek aanvragen

Bij oamkb staan we elke dag voor je klaar. Ook jou helpen we graag verder met je MKB administratie èn je onderneming, dus stel gerust je vraag aan ons!

Bennekomseweg 43
6717 LL Ede

T. 085 – 30 30 794
E. info@oamkb.nl