Top

Informatie over Retail

Home / Bedrijfsadvies / Informatie over retail

Vergelijkbare cijfers over verkoop, marge, derving en seisoensinvloeden

De retailmarkt verandert in een stroomversnelling. Je past je voortdurend aan aan de veranderende omstandigheden. distributievormen, verdienmodellen en klantgedrag veranderen continu. Je wilt de prestaties van je schappenplan analyseren. De reuring die er altijd heerst, de seizoensinvloeden, wat wil ik uitstralen met mijn etalage en website? Welke keuzes maak ik in cross, multi en omni channel , samenwerken met collega’s, bijzondere klanten, geen dag is hetzelfde. Samen met je oamkb retail adviseur bekijk je bruikbare en vergelijkbare cijfers over verkoop, marge, derving en seizoensinvloeden. Zo kun je nog beter inspelen op de veranderingen in de markt.

Voorspellingen vanuit de retailsoftware

Je weet met de oamkb retail software precies wanneer je wel en niet moet investeren in de winkel, personeel en/of marketing. De oamkb retail adviseurs zetten een analysetool in om betrouwbare voorspellingen geven, zodat jij goede beslissingen kunt nemen. Met behulp van onze predictive analyses kunnen we samen vooruitkijken naar de toekomst. Iets wat vroeger alleen weggelegd was voor grote ondernemingen met dure investeringen in software. Je kunt ons alles vragen over retail, want dit kennen we als onze broekzak. Je oamkb retail adviseur richt de retail software zo voor je in zodat het precies op je bedrijf van toepassing is. Zo krijg je praktisch advies dat uitvoerbaar is op de werkvloer.

Financiële administratie gekoppeld aan de retail software

Ideaal is de combinatie van je boekhoudsoftware met retailsoftware. Met de juiste software kun je veel meer dan alleen de balans opmaken:

 • je online administratie gekoppeld aan kassasoftware
 • automatisch offertes, facturen en herinneringen sturen
 • salarisadministratie gekoppeld aan je financiële administratie
 • jaarverslagen in cijfers en met visualisaties
 • weinig tijd kwijt aan je boekhouding

Retail software inrichting en retail advies in vijf stappen

 1. Administratie en overige data
  Eerst wordt de boekhouding door oamkb ingevoerd in de online boekhoudsoftware. De oamkb backoffice verwerkt en optimaliseert deze data.
 2. Retail branchespecialist
  De retailbranche specialist zal jouw cijfers analyseren en beoordelen, waarna ze vrij worden gegeven. Dit is een achtergrondproces waar jij niets voor hoeft te doen
 3. Organisatiespecifieke KPI’s
  De organisatiespecifieke KPI’s worden automatisch doorberekend, specifiek voor jouw onderneming. KPI’s zijn Kritieke Prestatie Indicatoren. Dit wordt grondig geanalyseerd door jouw oamkb retail adviseur, die op zoek gaat naar oorzaken en oplossingen. Denk hierbij aan de conversion rate, analyse van het schappenplan, het vloeroppervlak, de brutowinst, effectiviteit, omzet, brutowinst en voorraadontwikkeling.
  Interactieve rapportage waarbij je kunt specificeren en indelen op vestigingen, locaties, concurrentie enz.
 4. Rapportage en adviesrapport
  Jouw oamkb retail adviseur zal het rapport na de definitieve controle met jouw delen, samen met het adviesrapport
 5. Samen overleggen
  Dan volgen er contactmomenten waarin je samen met het oamkb retail adviseur kunt sparren over de gang van zaken binnen jouw onderneming.
  Met deze vijf stappen wordt jouw winkel een nog groter succes!

Financieel inzicht in retail software hoeft niet duur te zijn

Investeren in dure software is niet nodig, want de software van oamkb retail kan het kassasysteem direct koppelen aan de rapportagetool. Zo worden dubbele kosten voorkomen. De oamkb retail software wordt ook gekoppeld aan de financiële administratie zodat je altijd 24/7 inzicht hebt en een vergelijking met de prognose en werkelijke resultaten.

Jaaraangiftes en fiscaal advies

We proberen je zoveel mogelijk belasting te besparen. Naast je 24/7 inzicht in je bedrijf en gezamenlijk overleg om de prognose bij te sturen, verzorgen we ook al je belastingaangiften en zorgen ervoor dat je zo weinig mogelijk belasting betaalt.

Onze bedrijfsadviseurs

Oamkb ondernemer aan het woord

YouTube video

Onze diensten

24/7 inzicht in je administratie tegen een vaste maandprijs inclusief persoonlijk contact en alle belastingaangiften.

Naar Online administratie

Alle belastingvoordelen voor ondernemers, je benut alle mogelijkheden binnen de fiscale wetgeving met onze belastingadviseurs.

Naar Belastingadvies

Zekerheid bij je jaarrekening afgegeven door een accountant. Alle accountantsverklaringen: subsidieverklaring, due diligence, prognose verklaring enz.

Naar Accountancy

Specialisten in jouw branche (horeca, zorg, automotive, retail enz) en voor financieringsaanvragen, HR, reorganisatie, fusie en overname.

Naar Bedrijfsadvies

In 7 stappen naar een beter bedrijf: ervaren bedrijfscoaches zorgen met jou voor meer winst, meer groei in je bedrijf en meer rust voor jou.

Naar Bedrijfscoaching

Kosteloos adviesgesprek aanvragen

Bij oamkb staan we elke dag voor je klaar. Ook jou helpen we graag verder met je MKB administratie èn je onderneming, dus stel gerust je vraag aan ons!

Bennekomseweg 43
6717 LL Ede

T. 085 – 30 30 794
E. info@oamkb.nl