Top

Informatie
Huisarts

Home / Bedrijfsadvies / zorgInformatie Huisarts

Administratie voor de gevestigde huisarts

De huisarts van pakweg vijftig jaar geleden had een ander takenpakket in vergelijking met de huisarts van vandaag. Ook nu staan er heel wat veranderingen op stapel in de medische sector, als huisartsenpraktijk zul je met de tijd mee moeten gaan. Dit kan in de vorm waarin de praktijk is ingericht, de wijze waarop dienstverlening naar de cliënten worden uitgevoerd, werken binnen een samenwerkingsverband, e-Health mogelijkheden benutten, of middels een moderne administratie die in de cloud wordt opgeslagen. Door vandaag al slimme keuzes te maken kun je de komende jaren meegroeien met de maatschappij, en inspelen op de behoeftes vanuit de samenleving. Je oamkb zorgadviseur automatiseert je administratie zodat je minder tijd kwijt bent aan de administratie en altijd op elk moment dat het je uitkomt, inzicht hebt in je administratie, zodat je meer tijd hebt voor je cliënten.

Administratie voor een nieuwe praktijk

Waarom zou je iets veranderen aan de oude situatie wanneer deze nog goed functioneert? Wanneer het beter kan uiteraard, als huisarts zijn er zowel voor de zorgverlener als zorgvrager voordelen te behalen, door te werken aan een moderne huisartsenpraktijk die voldoet aan de wensen van deze tijd. Nu zijn er al veel mogelijkheden om een praktijk vorm te geven, naast de praktijk zoals we die al decennia lang kennen en de huisartsenposten is er bijvoorbeeld de HOED-constructie (Huisartsen Onder Een Dak), of denk aan de anderhalvelijnscentra. Waar je ook voor kiest, je kunt als huisarts niet zonder de solide fundering van een financiële administratie die meeschaalt met de organisatie én inspeelt op de behoefte vanuit de samenleving. oamkb Zorg is een financieel dienstverlener die huisartsenpraktijken in ieder vorm helpt met de administratieve en financiële organisatie, waarmee je als huisarts meer tijd overhoudt voor cliënten en je eigen praktijk.

Minder druk voor de huisarts

Het valt niet te ontkennen dat huisartsen behoorlijk onder druk staan. Artsen geven zelf aan dat de werklast vaak te hoog ligt. Goed personeel is moeilijk te vinden, en ervaren professionals kunnen niet met pensioen omdat er geen geschikte opvolger te vinden is. Maar liefst de helft van alle huisartsen ervaren een té zware werkdruk. Op nationaal niveau kampt een derde van alle huisartsenpraktijken met deze problematiek. Wanneer je van plan bent om binnen afzienbare tijd met pensioen te gaan zul je hier nu al rekening mee moeten houden. Daar komt nog bij kijken dat er steeds meer senioren bijkomen die hulpbehoevend zijn. Juist voor deze doelgroep zijn huisartsen in de nabije omgeving van groot belang. Oamkb zorgadviseurs zorgen ervoor dat je weinig tijd kwijt bent en toch altijd goed geïnformeerd bent op momenten dat het jou uitkomt.

Moderne oplossing voor de gezondheidzorg

We zien een snelle stijging in de eerstelijnszorg, sneller in vergelijking met de tweedelijnszorg. Dit komt voort uit eerder gemaakte afspraken waarin werd bepaald dat er meer diensten vanuit de tweedelijnszorg overgeheveld moeten worden naar de eerstelijnszorg, met als doel de kwaliteit te verhogen en tegelijkertijd de kosten te verlagen. Bij huisartsen is de samenwerking tussen zorgverleners onderling, en in relatie met de eigen huisartsenpraktijk, een steeds grotere rol in gaan nemen. Huisartsen werken in de eerste lijn steeds intensiever samen met verschillende zorgverleners waaronder fysiotherapeuten, apotheken, thuiszorg organisaties, diëtisten, logopedisten, wijkteams en gemeenten. Daarnaast werken huisartsen ook steeds vaker samen door onderling afspraken te maken.

Als huisarts kun je niet alles bij het oude houden, er zijn volop vernieuwingen waarmee de dienstverlening niet alleen eenvoudiger maar ook beter wordt. Denk aan e-Health producten en diensten waarmee de cliënt steeds meer zelfstandigheid krijgt over het proces. Dat is niet alleen prettig voor de persoon die hulpbehoevend is, het leidt ook tot een significante lastenverlichting voor de huisarts.

In plaats van genezen komt er steeds meer aandacht voor preventieve behandelingen, ook hier zijn moderne oplossingen weer onmisbaar. Alleen al via e-mail of een live (video)chat kan een huisarts de cliënt op afstand beter van dienst zijn. De interactie met de cliënten blijft in stand, en wordt in veel gevallen zelfs verbeterd door moderne middelen in te zetten. De oamkb zorgadviseurs werken met online middelen en zijn online georganiseerd. Persoonlijk contact speelt daarbij een grote rol. Oamkb zorgadviseurs zorgen ervoor dat het financiële deel van je huisartsenpraktijk wordt gemoderniseerd. Dat scheelt je kostbare tijd en geeft je altijd en overal inzicht in de financiën.

Eenvoudige administratie en fiscale aangiften voor de huisarts

Samenwerken beperkt zich niet alleen tot medisch professionals, ook de samenwerking met financieel experts kan veel voordelen bieden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een online financiële administratie inrichten die grotendeels geautomatiseerd wordt, zo blijft er meer tijd over voor de cliënten
  • aangifte inkomstenbelasting in samenwerking met fiscalisten om je zoveel mogelijk belastingen te bespare
  • maandelijkse updates met de laatste financiële cijfers, toegankelijk via een overzichtelijk online dashboard zodat je altijd inzicht hebt in je praktijk
  • in een vroeg stadium advies bij het plannen van investeringen
  • nauwe communicatie met de oamkb Zorg specialisten omtrent de huidige wet- en regelgeving
  • persoonlijk advies waarmee de prestaties van de huisartsenpraktijk naar een hoger niveau getild kunnen worden
  • financiële planning zowel voor de huisartsenpraktijk als je privé vermogen
  • advies op het gebied van de extramuraal werkzame specialist tot de taken van de oamkb Zorg professionals. Daarbij wordt rekening gehouden met de WTZI-instellingen, de voormalige ZBC’s.

De oamkb zorgadviseurs weten alles van de huisartsenpraktijk, komen bij je langs, verzorgen de online administratie, geven je inzicht en advies over de financiën, zo heb je meer tijd en rust voor je patiënten.

In 5 stappen naar een soepele administratie

Download de E-book

Onze diensten

24/7 inzicht in je administratie tegen een vaste maandprijs inclusief persoonlijk contact en alle belastingaangiften.

Naar Online administratie

Alle belastingvoordelen voor ondernemers, je benut alle mogelijkheden binnen de fiscale wetgeving met onze belastingadviseurs.

Naar Belastingadvies

Zekerheid bij je jaarrekening afgegeven door een accountant. Alle accountantsverklaringen: subsidieverklaring, due diligence, prognose verklaring enz.

Naar Accountancy

Specialisten in jouw branche (horeca, zorg, automotive, retail enz) en voor financieringsaanvragen, HR, reorganisatie, fusie en overname.

Naar Bedrijfsadvies

In 7 stappen naar een beter bedrijf: ervaren bedrijfscoaches zorgen met jou voor meer winst, meer groei in je bedrijf en meer rust voor jou.

Naar Bedrijfscoaching

Kosteloos adviesgesprek aanvragen

Bij oamkb staan we elke dag voor je klaar. Ook jou helpen we graag verder met je MKB administratie èn je onderneming, dus stel gerust je vraag aan ons!

Wilhelminakade 300
3072AR Rotterdam

T. 085 – 30 30 794
E. info@oamkb.nl