Top

Informatie
Medisch specialist

Home / Bedrijfsadvies / zorgMedisch specialist


Online zorgadministratie voor maatwerk zorgverlening

Wanneer je al wat langer meeloopt als medisch specialist, ken je ongetwijfeld de restricties van het traditionele ziekenhuis en de soms moeizame weg die een cliënt moet doorlopen om de juiste zorg te krijgen. Omdat de zorg momenteel flink aan het veranderen is, brengt dat ook financiële consequenties met zich mee. De tarieven van de medisch specialist komen onder druk te staan, niet alleen voor de gevestigde medische specialisten maar ook voor de nieuwkomers in de medische dienstverlening. Nieuwe vormen van zorg verlenen brengen ook nieuwe kansen met zich mee. Voor de moderne medische specialist is met een moderne online zorgadministratie het financiële deel online georganiseerd zodat je altijd en overal inzicht hebt op momenten dat het jou uitkomt. Het scheelt je tijd en je hebt een oamkb zorgadviseur altijd bereikbaar om de financiën te bespreken.

Inzicht om economische keuzes te maken

Een groot deel van de omzet komt voor veel medisch specialisten van de grote verzekeraars. Die hebben ruimte om hun budget in te delen en zo tegemoet te komen aan de belangen van de organisatie en hun klanten. Kwaliteit speelt een belangrijke factor bij de verdeling van het budget, het is daarmee van belang dat je als medisch specialist voldoet aan alle eisen die er aan specialisten in de medische sector worden gesteld. Dat geldt niet alleen voor het diploma, maar ook voor de wijze waarop de organisatie is ingericht, en of de praktijk toekomstbestendig is. De prijs speelt uiteraard ook mee, het is de uitdaging om een hoge kwaliteit dienstverlening te leveren op basis van scherpe tarieven voor de cliënt of zorgverzekeraar. De oamkb zorgadviseur geeft je inzicht in het financiële deel van je praktijk en zorgt ervoor dat je online zorgadministratie toekomstbestendig is.

Innovatie in de gezondheidszorg en in de administratie

De innovaties binnen de gezondheidszorg volgen elkaar in hoog tempo op. En dat is goed nieuws voor zowel de aanbieder als afnemer van de medische zorg. Denk aan monitoring op afstand, communicatie via digitale kanalen, maatwerk oplossingen op basis van uitgebreide informatie over de cliënt, virtual reality therapie en 3D printing om maar enkele voorbeelden te noemen. Zo kan de cliënt beter geholpen worden met minder druk op de zorgverlener. De oamkb zorgadviseurs werken zelf online, in de cloud, met de meest geavanceerde software. Zo is het financiële deel van je praktijk gemoderniseerd, dat scheelt je tijd èn geld.

Administratie voor de medisch specialist in ouderenzorg

Als medisch specialist houd je ook rekening houden met de trends in de samenleving. Zo wordt zorg voor ouderen steeds belangrijker, de maatschappij vergrijst waardoor er behoefte bestaat aan gespecialiseerde zorg voor senioren. Niet alleen is de behoefte aan zorg anders, senioren hebben doorgaans ook meer medische klachten en zijn minder mobiel. Dit leidt tot een nieuwe manier van werken en de behoefte aan innovatieve samenwerkingsverbanden dichtbij de cliënten. Denk aan deze vormen:

Focuskliniek: Deze werkwijze komt oorspronkelijk uit de productie industrie, waar het ‘focused factory’ genoemd wordt. De term ‘zorgstraat’ wordt ook vaak gebruikt, het betreft afdelingen met een zeer specifieke focus die onderling met elkaar communiceren.
Zelfstandig behandelcentrum: In een ZBC werken twee of meer medisch specialisten samen, de dienstverlening komt in veel opzichten overeen met behandelingen in het ziekenhuis. Het betreft doorgaans de niet-klinische zorg waarbij opname niet vereist is.
Eerstelijnscentrum: Steeds meer specialisten werken samen binnen een groter geheel, zo kunnen ze elkaar uitstekend aanvullen. Daarbij wordt rekening gehouden met de zorgvraag, de veranderende markt en de administratie die daarbij komt kijken.
Je oamkb zorgadviseurs werken voor deze centra en zijn gespecialiseerd in het automatiseren van de online zorgadministratie zodat je daar weinig tijd aan kwijt bent en je altijd en overal, op momenten dat het je uitkomt, inzage hebt. Ook heb je aan de oamkb zorgadviseur een financiële specialist op het gebied van jouw praktijk.

In 5 stappen naar een soepele administratie

Download de E-book

Onze diensten

24/7 inzicht in je administratie tegen een vaste maandprijs inclusief persoonlijk contact en alle belastingaangiften.

Naar Online administratie

Alle belastingvoordelen voor ondernemers, je benut alle mogelijkheden binnen de fiscale wetgeving met onze belastingadviseurs.

Naar Belastingadvies

Zekerheid bij je jaarrekening afgegeven door een accountant. Alle accountantsverklaringen: subsidieverklaring, due diligence, prognose verklaring enz.

Naar Accountancy

Specialisten in jouw branche (horeca, zorg, automotive, retail enz) en voor financieringsaanvragen, HR, reorganisatie, fusie en overname.

Naar Bedrijfsadvies

In 7 stappen naar een beter bedrijf: ervaren bedrijfscoaches zorgen met jou voor meer winst, meer groei in je bedrijf en meer rust voor jou.

Naar Bedrijfscoaching

Kosteloos adviesgesprek aanvragen

Bij oamkb staan we elke dag voor je klaar. Ook jou helpen we graag verder met je MKB administratie èn je onderneming, dus stel gerust je vraag aan ons!

Wilhelminakade 300
3072AR Rotterdam

T. 085 – 30 30 794
E. info@oamkb.nl