Top

KPI´s in je bedrijfsvoering:
resultaten meten en bijsturen

 • Dashboard met resultaten
 • KPI’s specifiek voor jouw bedrijf
 • Sturen op omzet, winst en liquiditeit
 • 24/7 inzicht
Ik wil een gratis adviesgesprek!

Home / Bedrijfscoaching / KPI resultaten meten

Een KPI op elk onderdeel van je bedrijfsvoering

Hoe goed kun jij managen als je elk onderdeel van je bedrijf een KPI of zelfs meerdere geeft? Dat is makkelijk sturen! Elk jaar of half jaar stel je vast welke doelen je wilt bereiken in een exploitatiebegroting. Door het jaar heen meet je of de gestelde doelen worden bereikt qua exploitatiebegroting en KPI van een onderdeel van je bedrijf.

In enkele sessies met een bedrijfsadviseur of businesscoach heb je al een 24/7 inzichtelijk dashboard waarop je kunt bijsturen!

We bieden je nu een gratis adviesgesprek.

 • Je krijgt een dashboard waar je altijd je resultaten kunt meten
 • Jouw bedrijfsadviseur of bedrijfscoach bespreekt met jou de resultaten
 • Je stuurt je medewerkers aan door KPI’s en het dashboard
 • Je doelen en de te behalen resultaten vastleggen en monitoren
 • Jij hebt de regie, je bent in control

Maak een keuze uit deze sessies

Per sessie maak je managen van je bedrijf makkelijker

Meesterlijk je doelen bepalen

KPI's specifiek voor jouw bedrijf

Deze KPI´s zijn in software zoals Comandi al ingesteld: exploitatiebegroting, winst en verliesrekening, inkoopwaarde van de omzet, brutomarge, de winst en de netto winst. Jouw bedrijf vraagt misschien specifiekere KPI´s zoals aantal nieuwe klanten, gemiddelde omzet per klant of loonkosten per vierkante meter. Je kunt overal een KPI van maken. Het gaat erom dat de KPI´s waar je mee begint dienen om je doelen te bereiken en je bedrijfsvoering aan te scherpen. Dit kun je al in enkele sessies met een bedrijfsadviseur of een businesscoach voor elkaar krijgen.

Meesterlijk je omzet verhogen

Sturen op omzet, winst en liquiditeit

Je houdt in de gaten of de werkelijke omzet voldoet aan je begroting. Of je meet de resultaten van de acties die je hebt ondernomen om je omzet te vergroten. Omzet maakt nog geen winst, dus de inkoopwaarde van je omzet hoort erbij om je brutowinst te bepalen. Je ziet snel waar de knelpunten liggen en waar jij met jouw team actie op moet ondernemen. Zo verbeter je de bedrijfsvoering, de omzet en de winst. Met een dashboard zoals Comandi, dat de cijfers uit jouw administratie haalt heb je snel overzicht in je bedrijf. Je houdt de liquiditeit in de gaten door een prognose. In enkele sessies met een bedrijfsadviseur of businesscoach is dit voor altijd ingesteld.

24/7 inzicht

Je leven als ondernemer is een stuk makkelijker als je op elk moment van de dag kunt kijken hoe je bedrijf ervoor staat en presteert. Een KPI is een prestatie indicator die meteen aangeeft of je tevreden bent over een onderdeel van je bedrijf of niet. Je kunt je liquiditeit beheersen door een prognose. Jij hebt het overzicht en stuurt op tijd bij. Je kunt de resultaten met een bedrijfsadviseur of een bedrijfscoach bespreken om de cijfers te interpreteren net zolang tot het je tweede natuur wordt. Voor nieuwe ideeën en inspiratie kun je ook je bedrijfsadviseur of businesscoach inschakelen.

Een zelfstandig en zelfsturend team creëren

KPI voorbeelden

* liquiditeit * liquiditeit vooruit berekenen * winst * netto winst * omzet * inkoopwaarde van de omzet * brutomarge * brutowinstmarge * conversiepercentages in de salesfunnel * groei van het aantal klanten * gemiddelde omzet per klant * percentage voorraad * aantal bezoekers * omzet per stoel/kamer/vierkante meter enz. * loonkosten per stoel/kamer/vierkante meter enz. * aantal klachten * productie per uur/per medewerker/per machine enz.

Meesterlijk aan je bedrijf werken

Begroting vs werkelijkheid

Een begroting maken is niet moeilijk als dit eenmaal goed is opgezet en past bij je bedrijfsvoering. Een begroting legt voor jou en jouw medewerkers vast welke doelen bereikt moeten worden. In een dashboard als Comandi kun je direct zien of de werkelijkheid in de pas loopt met de begroting, naast de KPI´s die je hebt vastgesteld. Je liquiditeit houd je hiermee goed in de gaten, net als je exploitatiebegroting, de omzet, de winst, en de netto winst door het jaar heen. Je kunt bijvoorbeeld een sessie per kwartaal boeken om de resultaten met je bedrijfsadviseur of businesscoach te bespreken en daarna de resultaten bij te sturen.

ONDERNEMERS MET FINANCIEEL INZICHT PRESTEREN BETER

Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden. Een bedrijfsadviseur of businesscoach kan een dashboard met begroting en KPI´s voor je instellen in enkele sessies. Helemaal specifiek gemaakt voor jouw bedrijf of met de standaard KPI´s zoals omzet, winst, inkoopwaarde van de omzet en brutomarge. Je hebt geen liquiditeitsprobleem want je kunt op tijd actie ondernemen omdat je inzicht hebt in de liquiditeit. Je kunt nu gebruik maken van een gratis adviesgesprek.

 • Bijsturen van je bedrijfsvoering op basis van een KPI per onderdeel
 • Sparren met een bedrijfsadviseur of businesscoach
 • Makkelijker managen met een dashboard
 • Beslissingen nemen op gemeten resultaten
Gratis adviesgesprek aanvragen!

Bedrijfsadviseurs en businesscoaches

helpen je op weg!

YouTube video

Wat onze klanten zeggen

Campagne financiele administratie & advies 2024

NU GRATIS ADVIESGESPREK BEDRIJFSADVIES EN BEDRIJFSCOACHING
T.W.V. €295,- 

Heb je behoefte aan meer klanten, meer geld, en beter presterende medewerkers? Wat wil jij het eerste aanpakken om te verbeteren in je bedrijf? Ondernemen is inspirerender, motiverender en meer fun samen met een bedrijfsadviseur of bedrijfscoach van oamkb! Jouw bedrijfsadviseur of bedrijfscoach verdient zichzelf ruimschoots voor je terug en van een gratis adviesgesprek steek je altijd wat op. Vraag nu een gratis adviesgesprek aan ter waarde van € 295,- !

Vraag hier het gratis adviesgesprek aan

Klaar om je bedrijfsvoering naar meer omzet, winst en liquiditeit te tillen?

Maak managen van je bedrijf makkelijk met KPI´s en exploitatiebegroting

Maak beslissingen op basis van gemeten resultaat

Ontdek hoe een sessie met een businesscoach jouw bedrijfsvoering naar een hoger niveau kan tillen:

 • Een hogere omzet, brutomarge en winst door betere beslissingen
 • 24/7 inzicht via een dashboard zorgt voor op tijd bijsturen
 • De liquiditeit onder controle

Vraag nu je gratis adviesgeprek aan!