Top

Ebitda verhogen voor
meer bedrijfswaarde

 • Bedrijf kopen of verkopen
 • Waardedrijvers die snel toe te passen zijn
 • Bedrijfswaardering
 • Herstructurering voor meer bedrijfswaarde
  van jouw bedrijf
Ik wil een gratis adviesgesprek!

Home / Bedrijfscoaching / Ebitda bedrijfswaarde

“Waardedrijvers” verhogen de Ebitda en daarmee de bedrijfswaarde”

Er zijn verschillende waardedrijvers die je kunt toepassen om de ebitda te verhogen. Bijvoorbeeld door abonnementen en andere terugkerende inkomsten te creëren, door je meer te richten op E-Commerce, de samenstelling van de producten of diensten van je bedrijf aan te passen, door de marketingwaarde van je bedrijf te vergroten.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van de mogelijkheden voor een hogere ebitda. In enkele sessies met een bedrijfsadviseur of businesscoach heb je snel meer inzicht in waardedrijvers die snel werken voor jouw bedrijf.

We bieden je een gratis adviesgesprek.

 • Je bedrijf verkopen: krijg de hoogste opbrengst
 • Een bedrijf aankopen: bepaal objectief de waarde
 • Herstructureren om de bedrijfswaarde te verhogen
 • Met waardedrijvers de ebitda verhogen
Boek adviesgesprek!

Maak een keuze uit deze sessies

Per sessie neem je maatregelen om de bedrijfswaarde te verhogen

Meesterlijk je doelen bepalen

Bedrijfswaarde verhogen specifiek voor jouw bedrijf

Er zijn verschillende mogelijkheden om je bedrijfswaarde te verhogen. De bedrijfswaardering hangt af van veel factoren, waaronder je ebitda, de winst, de gemiddelde betalingstermijn van debiteuren, de financieringsstructuur, je werkkapitaal, de liquiditeit, de verhouding activa/passiva, de marketingwaarde, de branche ontwikkelingen, de concurrentiepositie enz. Samen met een bedrijfsadviseur of businesscoach kijk je welke mogelijkheden snel in jouw bedrijf toe te passen zijn om je bedrijfswaarde te verhogen. Je kunt al in enkele sessies met een bedrijfsadviseur of een businesscoach strategische keuzes maken die een hogere ebitda opleveren.

Meesterlijk je omzet verhogen

Bedrijfswaardering d.m.v. een bedrijfswaarde rapport

Of je nu een bedrijf wilt kopen of een bedrijf wilt verkopen, een financiering of een herstructurering hebt: een bedrijfswaardering in de vorm van een bedrijfswaarde rapport geeft je precies aan hoe de bedrijfswaarde wordt berekend. Bij oamkb wordt dit door een registervaluator gedaan die je ook precies kan aangeven op welke onderdelen van je bedrijf je de waarde kunt verhogen. Een bedrijfswaardering heb je al vanaf 1.250,- euro. Je kunt een bedrijfswaarde rapport ook gebruiken als nulpunt om hierna te meten welke maatregelen je hebt genomen en wat het effect is op je bedrijfswaarde. Bijvoorbeeld wanneer je inkoopoptimalisatie toepast, dan breng je de bedrijfskosten omlaag waardoor de winst omhoog gaat. De ebitda is het resultaat op de winst- en verliesrekening zonder rente, belastingen en afschrijvingen. De ebitda gaat direct omhoog als de winst wordt vehoogd. Een andere vuistregel om de bedrijfswaarde te berekenen is 5x de winst. Dus elke inkoopkorting die je realiseert, verhoogt je bedrijfswaarde 5x zoveel. Bij oamkb kun je zowel een bedrijfswaardering laten maken als inkoopoptimalisatie laten uitvoeren door een van de bedrijfsadviseurs en bedrijfscoaches.

Herstructurering voor meer bedrijfswaarde

Na de coronacrisis kan het zijn dat je bedrijf verlies heeft geleden waar je weinig aan kon doen. Een herstructuering van je bedrijf zorgt ervoor dat je weer met een frisse start verder kan. Dat kan door middel van schulden sanering, door nieuwe afspraken te maken met schuldeisers, door je financieringsstructuur aan te passen of door je businessmodel aan te passen aan een nieuwe digitale tijd. Wacht met herstructering nooit te lang! Wanneer deurwaarders zich hebben gemeld en er beslagen op je bedrijf liggen is het moeilijker om een herstructering voor elkaar te krijgen dan wanneer je op tijd actie onderneemt. In enkele sessies met een bedrijfsadviseur of businesscoach kun je dit voor elkaar krijgen. Je kunt nu een gratis adviesgesprek aanvragen.

Bedrijfsfinanciering aanpassen

Binnen oamkb hebben wij bedrijfsfinancieringsspecialisten voor je klaar staan. Je kunt hiermee de aankoop van een bedrijf financieren, een herstructurering bewerkstelligen en je bedrijfswaarde verhogen door een gunstigere bedrijfsfinanciering te krijgen. De ebitda is daarbij een belangrijke factor in de bedrijfswaarde en die kun je eerst verhogen zodat je een betere bedrijfsfinanciering afsluit. Boek nu een gratis adviesgesprek over de mogelijkheden van bedrijfsfinanciering.

Bedrijf verkopen of een bedrijf kopen

Ook hierin staan de bedrijfsadviseurs en businesscoaches van oamkb voor je klaar. Bij de aan- en verkoop van een bedrijf heb je een bedrijfsadviseur nodig die hier ervaren in is zodat de aan- of verkoop van een bedrijf zo soepel mogelijk verloopt tegen een goede prijs. Die kan ook een ebitda berekening voor je maken. Boek nu een gratis adviesgesprek over de mogelijkheden van aankoop of verkoop van jouw bedrijf of je toekomstige bedrijf.

Je bedrijf is meer waard met een hogere ebitda

Maar dat is niet de enige factor van de bedrijfswaarde. De top 5 van je beste klanten telt ook mee. Ook intellectueel kapitaal in je bedrijf verhoogt de bedrijfswaarde, dat kunnen je werknemers zijn of ander intellectueel kapitaal dat je hebt ontwikkeld in je bedrijf. De niche van je bedrijf kan er soms voor zorgen dat een groter bedrijf jouw bedrijf wil aankopen omdat dat bedrijf niet zelf het wiel wil uitvinden of de benodigde medewerkers niet heeft. Dan ligt de verkoopprijs van je bedrijf vaak veel hoger dan de ebitda berekening. Een kleine speler op een markt met een hele sterke niche kan heel interessant zijn voor een groot bedrijf om in te lijven. De marktontwikkelingen in jouw branche spelen daarbij een grote rol bovenop de ebitda berekening. Je kunt nu gebruik maken van een gratis adviesgesprek om te sparren over de mogelijkheden.

 • Ebitda verhogen om de bedrijfswaarde te verhogen
 • Andere ¨waardedrijvers¨ toepassen
 • Een bedrijfswaarde rapport geeft je inzicht om strategische keuzes te maken
 • Sparren met een bedrijfsadviseur of businesscoach
GRATIS ADVIESGESPREK AANVRAGEN!

Bedrijfsadviseurs en businesscoaches

helpen je op weg!

YouTube video

Wat onze klanten zeggen

Klaar om je bedrijfswaarde te verhogen?

Krijg een bedrijfswaarde rapport als uitgangspunt

Maak strategische beslissingen om de bedrijfswaarde te verhogen

Ontdek hoe een sessie met een businesscoach jouw bedrijfswaarde kan verhogen

 • Begeleiding en bij je bedrijf verkopen
 • Bedrijfsadvies bij aankoop van een bedrijf
 • De ebitda en bedrijfswaarde verhogen
 • Herstructurering voor een hogere bedrijswaarde
 • Begeleiding bij aankoop en verkoop van een bedrijf

Vraag nu je gratis adviesgesprek aan!